DU KNOKLER LØS. SYND DET IKKE FLYTTER NOGET

 

Skaber du værdi i virksomheden? Eller arbejder du blot meget? Eller spurgt på en anden måde: Fokuserer du på det, virksomheden har behov for? Eller laver du primært opgaver, som du brænder for?

Det er ganske menneskeligt: Vi kaster os hellere over det, vi er trygge ved, er gode til og brænder for… og vender det blinde øje til de opgaver, hvor det omvendte er tilfældet. Hvis du kan genkende dig selv i dette scenarie, er der al mulig grund til at advare dig.

For selv om du oppebærer en (reel) følelse af, at du knokler løs, så er sandheden, at du ikke flytter virksomheden hurtigt nok fremad.

 

Det bliver som at træde rundt på en cykel, hvor kæden er hoppet af. Det er muligt, du ikke bryder dig om at få olie på fingrene, men stå nu for f… af den cykel og sæt kæden på!

 

HVAD SKAL DU GØRE?

Prioritér. Fokusér. Eksekvér.

Du starter med at prioritere. Hvilken opgave (kun én) er den mest presserende for virksomhedens videre udvikling det næste kvartal? Hvis tilgangen af nye order halter, så er det fx nysalg, der skal have A1+ prioritet.

Fokusér så på opgaven. Ingen overspringshandlinger. Opgaven er ”need to do” – så glem alt om ”nice to do” opgaver. Og nej, lad nu være med at sige, at andre opgaver er lige så vigtige. For så har du ikke prioriteret rigtigt og må tilbage til punkt 1.

Og endelig: Eksekvér. Tænk over, hvorfor du plejer at vige uden om denne opgave (hvis det er tilfældet). Det er jo fair snak, hvis det ikke er en opgave, du brænder for. Men punkt 1 har defineret den som kritisk, så løses skal den. Søg hjælp. Internt eller eksternt. Midlertidigt (indtil du faktisk begynder at blive god til at løse denne type udfordringer) eller permanent (fordi du erkender, dine kompetencer ligger et andet sted).

 
Steen Tromholt