REALITY CHECK: HAR DU DET BEDST TÆNKELIGE TEAM?

 

Det her kommer til at gøre ondt. Jeg har selv været erkendelsen igennem i egne virksomheder, og tro mig, det er ikke sjovt. Men det er nødvendigt, hvis din virksomhed skal ud over bakkerne i et hurtigere tempo.

Det handler om, hvorvidt du har de rette folk med på dit team.

Spørg dig selv: Hvis du var 100 % fri for følelser, relationer og eventuelle bindinger og hvis der var frit valg på alle hylder uden hensyntagen til økonomi eller andre begrænsninger, hvilke profiler ville du da have brug for på dit team og hvordan skulle hver enkelt profils CV se ud?

Dette er dit killer team! Dette er et team, der vil kunne sætte turbo på udviklingen i din virksomhed. Hvor hver vital post ikke bare er besat - men bestrides af en person, der har praktisk erfaring og fornøden spidskompetence - og kan sparke røv. Og måske vigtigst af alt; hvor alle personer spiller sammen som en enhed.

Og det er så nu, det kommer til at gøre ondt. Back to reality. Det er nu, du muligvis må indse, at dit nuværende team er sammensat ud fra faktorer som:

  • Vi startede X partnere, mest fordi vi kendte hinanden fra tidligere.
  • Det var, hvad vi havde råd til på tidspunktet for ansættelsen.
  • Vi kendte en, der kendte en som kendte ham/hende (og nej, vi havde ikke nogen at sammenligne med).
  • Vi kunne få tilskud til personen.
  • Vi fejllæste personen (troede han/hun var dygtigere end tilfældet er).
  • Vi skulle bruge en, der både kunne dit og dat og dut, og det er svært at være den bedste til flere ting.
  • Jeg er bare ikke god til det med ansættelser.
  • Og så videre.

Forklaringerne på hvorfor dit nuværende team, ser ud som det gør, kan være mange. Men det ændrer ikke på, hvordan dit ”killer team” ser ud. Og dermed hvad der reelt set skal til for at skabe et optimalt fundament for vækst. Like it or not.

 

HVAD SKAL DU GØRE?

Du skal etablere dit killer team. Så enkelt er svaret. Eksekveringen er noget mere besværlig, det er jeg klar over. Men forskellen på det rigtige team og en blød mellemvare er gigantisk. Så jo længere tid du er syltet ind i følelser, fornemmelser, vil-ikke-se-realiteterne-i-øjnene, beslutningsvakuum og alt muligt andet – jo mere trækker du virksomheden i den forkerte retning.

Én ting kan jeg love dig: Når først du har etableret dit killer team, vil du tænke: Hvorfor gjorde jeg ikke det her noget før.

 
KompetencerSteen Tromholt